Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A parkfalu megközelítése


A terület több útvonalon is könnyen elérhető:

Közvetlenül a parkfalu Déli kapujánál található a gödöllői HÉV Tölgyes-Szentjakab megállója. A Parkfaluból HÉV-vel 35 perc alatt az Őrs Vezér téren lehet, vagy 10 percen belül érhet Gödöllő központjába.

Az M3-as autópálya 22. kilométerénél lévő szadai leágazásától 5 perc alatt juthat el a Szentjakab Parkfalu területére. Budapest felől érkezve a volt fizető kapu után balra kell fordulnia Szada illetve Szentjakab irányába. Innen 2 km után ér a szentjakabi leágazáshoz (Lukoil-benzinkút után, tábla is jelzi, át az autópálya alatt), ahonnan 600 m-t kell megtennie aszfaltozott úton a település széléig. Az autópályán a Hősök teréről (Bp.) kb. 20 perc alatt érhet Szentjakabra.

A 3-as számú főközlekedési útról (régi 30-as) Budapest felől, Kerepest elhagyva, a 24. km szelvénynél kell balra fordulni Mogyoród település felé. Kb. 1 km után (balról tábla is jelzi Szentjakabot) jobbra le az erdőn keresztül (köves bekötőúton). A HÉV sínek alatti átjáró után balra fordulva már megpillanthatja a parkfalu déli bejáratát. De tekintve, hogy ez a rövid erdei út időnkét meglehetősen elhanyagolt lehet, inkább a pár kilométerrel hosszabb kerülőutat javasoljuk első látogatóinknak Mogyoródon keresztül: A faluban, a HÉV-síneket elhagyva, a szadai elágazásnál (balról tábla) jobbra kell fordulni Szada irányába. Áthaladva az M3-as autópálya fölött, a Lukoil benzinkút után közvetlenül ismét jobbra fordulunk (tábla is jelzi Szentjakabot) és áthaladva az autópálya alatti átjárón, szintén. Innen a parkfalu (aszfaltozott) bekötő útján már csupán pár száz méter...

Fót felől, Mogyoródon keresztül, Szada (Szentjakab) felé. Miután áthajt az M3-as autópálya felett, 2 km után ér a szentjakabi leágazáshoz (közvetlenül a Lukoil-benzinkút után, át az autópálya alatt), ahonnan 600 m-t kell megtennie az aszfaltozott úton a település széléig.